החומה הסינית | Great Wall of China

החומה הסינית – 北海公園

החומה הסינית – הנקראת גם “החומה הסינית הגדולה” או “החומה הגדולה של סין”, הינה אחד הסמלים המפורסמים של בייג’ין וכמובן של סין ואחד מפלאי הארכיטקטורה המרהיבים בעולם

מידע כללי על החומה הסינית

החומה הסינית (צ’אנג-צ’נג, מילולית: “החומה הארוכה”), הנקראת גם “החומה הסינית הגדולה” או “החומה הגדולה של סין”, הינה אחד הסמלים המפורסמים של בייג’ינג וכמובן של סין ואחד מפלאי הארכיטקטורה המרהיבים בעולם.

את החומה החל לבנות הקיסר הראשון של סין – צ’ין שחואנג, לפני כ-2,000 שנה. אז חוברו יחדיו חומות נפרדות, שהוקמו על ידי ממלכות עצמאיות שונות להגנה ולמניעת פלישת נוודים – שבטים “ברברים” ממונגוליה ומנצ’וריה. לאחר מכן, החומה שופצה והורחבה על ידי כמה מהשושלות הבאות, כאשר רוב המבנה הנוכחי נוצר על ידי שושלת מינג.




החומה מכונה לעתים “בית הקברות הארוך ביותר בעולם” וזאת כיוון שחלק גדול מבוני החומה נהרגו ע”י התוקפים הברברים במהלך בניית החומה. החומה אכן גדולה, או יותר נכון ארוכה, והיא ומשתרעת לאורך של יותר מ 6,400 ק”מ – מהחוף המזרחי של סין ועד ללב מדבר גובי. החומה הסינית נמנית על אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו מאז 1987. תואר לא רשמי נוסף של החומה הוא היותה המבנה היחיד אותו ניתן לראות מהירח (אך כאמור, טענה זאת הופרכה).

הידעת?
השם של החומה בשפה הסינית הוא – צ’אנג-צ’נג, מילולית: “החומה הארוכה”.

החומה הסינית היא אבן השואבת לתיירים בסין ובעונת התיירות חלקים רבים שלה מלאים במבקרים (צילום מקורי)החומה הסינית היא אבן השואבת לתיירים בסין ובעונת התיירות חלקים רבים שלה מלאים במבקרים (צילום מקורי)

מה רואים ואתרים מרכזיים בהחומה הסינית

החלק המתוייר של החומה נקרא באדאלינג Badaling, והוא נמשך לאורך כמה מאות מטרים בגובה של 1,000 מטר, במרחק של 70 ק”מ מצפון מערב לבייג’ין. חלק זה של החומה עבר שיחזור ותחזוק בשנת 1957 והוא רחב, מרוצף ונוח להליכה. מבאדאלינג ניתן לראות את התפתלות החומה בין הגבעות והעמקים, ואת חלקיה הלא משוחזרים.
בדרך אל או מבאדאלינג אפשר לעצור בקברי מינג, וכך להגיע לשני האתרים ביום אחד.

החומה הסינית (צילום מקורי)החומה הסינית (צילום מקורי)

חלק נוסף של החומה, קצת פחות מתוייר, הוא מוטיאניו Mutianyu, שנמצא כ-70 ק”מ מבייג’ין והדרך אליו עוברת בכפרים מקסימים. לאורכו ישנם 3 מגדלי שמירה, אחד גדול במרכז ושניים קטנים בקצוות. חלק זה של החומה הינו תלול והטיפוס אליו הרבה יותר קשה ומאתגר מאשר לבאדאלינג.

תיירים בחומה הסינית (צילום מקורי)תיירים בחומה הסינית (צילום מקורי)

חלק נוסף ראוי לציון הוא סימאטאי Simatai, הנמצא כ-120 ק”מ צפונית לבייג’ין. בקטע זה, לא נערך שיפוץ, הוא תלול מאוד וההליכה בו לא פשוטה. ניתן לטפס אליו ברגל או ברכבל. מעטים הם התיירים המגיעים לכאן, מה שמאפשר ביקור שקט ושלו במקום.

כל מה שצריך לדעת על החומה הסינית

אטרקציות וסיורים מודרכים בחומה הסינית

אין טיול מאורגן בסין שעובר בבי’ינג ואינו מבקר באחד מחלקים אלו של החומה הסינית.




טיפים והמלצות כלליות למבקר בחומה הסינית

  • ישנן הצעות רבות לסיורים מודרכים בחומה הסינית בביג’ינג – אנו מציעים לבדוק אותן היטב, להשוות מחירים ולבדוק את הפרטים הקטנים לפני הזמנה – לעיתים יש עוגמת נפש לחלק מהתיירים עם סיורים אלו (מחירים מופקעים, אי עמידה בתנאים כמו החזרה למטרו מרכזי ולא למלון או איסוף של תיירים ממלונות אחרים מה שמצמצם מאוד את הזמן שנשאר לביקור באתר וכדומה).
  • מומלץ לשלב ביקור בחומה הסינית ובקברי מינג וכך לבקר בשני אתרים מרכזיים ביום אחד.

 

מידע שימושי למבקר בחומה הסינית

הגעה לחומה הסינית:

לכל חלק מחלקי החומה ישנם דרכי הגעה שונים – לכולם ישנם טיולים מאורגנים היוצאים ממרכז העיר ולוקחים אותכם אליהם כמו סיור יומי בקבוצה על החומה הגדולה של סין | סיור מודרך של יום שלם בבייג’ינג כולל סיור על החומה הסינית וכדומה (אפשר לראות פירוט נוסף בעמוד על אטרקציות בבייג’ינג) לכל אחד מהחלקים השונים של החומה ניתן להגיע גם בתחבורה ציבורית – זזה זול יותר- ולא פעם מאפשר יותר עצמאות ואף מקצר את הנסיעה (במיוחד כאשר משתמשים במטרו).

טיסה – נמלי התעופה המשמשים את בייג’ינג: נמל התעופה הבינלאומי והמרכזי הוא – Beijing Capital International Airport . נמל התעופה המקומי – Beijing Nanyuan Airport – מפעיל רק טיסות פנים. הבינלאומי קרוב יותר לחלק המתויר של החומה- Badaling.
 

[wpgmza id="21" cat="5" marker="3377" zoom="13"]