ארמון הקיץ | Yi he yuan

ארמון הקיץ – 北海公園

ארמון הקיץ, שימש כאתר הנופש הקיצי של קיסרי שושלת צ’ינג. כיום הוא משמש נקודת מפלט לתיירים ומקומיים מהרעש וההמולה של בייג’ין. הם מגיעים לנפוש באגם, לשחות ולשוט בו, וליהנות מפריחת פרחי הלוטוס

מידע כללי על ארמון הקיץ

ארמון הקיץ הוא מאגד נרחב של ארמונות, גנים ואגמים הנמצא בבייג’ינג, עיר הבירה של סין, ומתפרש על פני כמעט 3 קילומטרים רבועים. הארמון שימש כאתר הנופש הקיצי של קיסרי שושלת צ’ינג, וכיום משמש נקודת מפלט לתיירים ומקומיים כאחד, מרעש וההמולה של בייג’ינג. מבקרי הגן מגיעים לנפוש באגם, לשחות ולשוט בו, וליהנות מפרחי הלוטוס הפורחים בו בעונת המעבר. הוא מוכרז כאתר מורשת עולמי לשימור על ידי אונסק”ו, המוגדר כיצירת אומנות של עיצוב נוף גנים סיני. לפי התיאור, הנוף הטבעי כולל אגמי מים משולבים במבנים מעשי אדם כגון ביתנים מסורתיים, ארמונות, מקדשים וגשרים היוצרים איחוד הרמוני עם ערך אסתטי רב.




מקורותיו של ארמון הקיץ מתוארכים עוד משנת 1153 כאשר שליט סין המונגולי העביר את עיר הבירה אל בייג’ינג (שם היא נשארה עד היום), וציווה לבנות ארמון בצפון מערב העיר. הארמון הורחב ופואר במידה ניכרת על ידי הקיסר צ’יאנלונג באמצע המאה ה-18. ב-1860 בזמן מלחמת האופיום הארמון נשרף ע”י כוחות אנגלים וצרפתים. הקיסרית האלמנה צ’ישי שהחלה בשיקום הארמון ב-1888, היא גם זאת שאחראית לבניית ספינת השייש הנייחת על שפת האגם, בה נהגה לסעוד ולשתות תה.

כמו אתרים היסטורים רבים אחרים, גם ארמון זה חווה פגיעות קשות במהלך מהפכת התרבות הגדולה של סין של מאו. בארמן זה היו מעל ל-1,000 תבליטים שונים של בודהה שבמהלך תקופה זו, נותצו כולם. למרות כל הנזקים וההרס שחווה הארמון – הוא נחשב לאחד האתרים החשובים של בייג’ינג ודרך מצויינת להיחשף להדר של סין הקיסרית. הפארק בתוכו הוא ממצא נחשב לאחת מנקודות החובה למבקר בעיר (למרות שחלק מהשינויים שנעשו בענף התיירות בעיר הפכו אותו לממוסחר מאוד, מה שמאכזב חלק מהמבקרים בעיר). בשנים האחרונות הוא הוכר כאתר מורשת עולמית של אונסק”ו.

הידעת?
ממזרח לארמון הקיץ נמצאים שרידיו של ארמון הקיץ הקודם, יואן מינג יואן (“גן השלמות והאור”), שבנייתו החלה בתחילת המאה ה-18 וכיום משמש אתר עתיקות ופיקניקים.

הנוף בארמון הקיץ (צילום מקורי)הנוף בארמון הקיץ (צילום מקורי)

מה רואים ואתרים מרכזיים בארמון הקיץ

הארמון, ששימש כנקודת מפלט מהחום הכבד, עוצב בסגנון “קריר” עם מים, גנים וגבעות. מתחם הארמון, הנמצא כ-12 ק”מ מצפון מערב לעיר, משתרע על פני שטח של כ-2.9 קילומטרים ומתחלק לארבעה חלקים: קבלה, מגורים, מקדשים ואזורי טיולים וסיורים. על רוב פני שטח המתחם משתרע אגם קונמינג אשר בו 3 איים קטנים, ובנוסף יש בפארק מקדשים, ארמונות, גשרים, חנויות, בתי תה, גנים ועוד, כשכולם בנויים בצורה סימטרית להפליא.

ארמון הקיץ (צילום מקורי)ארמון הקיץ (צילום מקורי)

המבנה הראשי שבמתחם ארמון הקיץ הנמצא בסמיכות לאגם קונמינג נקרא “אולם נדיבות הלב ואריכות הימים”. כאן ניהל הקיסר התורן את ענייני המדינה וקיבל משלחות רמות דרג. כאן גם נמצא “המסדרון הגדול ביותר בעולם” (The Long Gallery), שאורכו 700 מטר, כולו עץ, שמקושט לכל אורכו בציורים יפיפיים הכוללים פרחים, ציפורים, קרבות, דמויות אנוש, נופים ועוד דמויות מהמיתולוגיה של סין. מומלץ גם לבקר ברחוב שוזו (Suzhou), שלאורכו חנויות ובתי תה.

מגדל “הניחוח הבודהיסטי” המתנשא לגובה של 41 מטרים, נחשב ליצירת אמנות נפלאה והוא בוודאי אחד משיאי הביקור כאן. גן המעלות וההרמוניה כולל תיאטרון בן שלוש קומות שמתנשא לגובה של 21 מטרים ולרוחב של 17 מטרים. זהו המבנה השני בגובהו במתחם. בתוך הגן יש שבעה אולמות תצוגה שבהם ניתן לראות אוצרות וחפצים אישיים של הקיסרית צ’ישי.

ספינת השיש על גדות האגם קונמינג (צילום מקורי)ספינת השיש על גדות האגם קונמינג (צילום מקורי)

ארמון הקיץ… בחורף :-]

אטרקציות וסיורים מודרכים בארמון הקיץ

ארמון הקיץ הוא אחד מהאתרים החשובים לטיול בסין ונמצאבתכנית המסלול של רוב הטיולים המאורגנים לסין. (ראו עוד ב- טיול מאורגן לסין)




טיפים והמלצות כלליות למבקר בארמון הקיץ

  • זמן הביקור המומלץ לאתר זה הוא כ-3 שעות מינימום.
  • קחו בחשבון שבקיץ חם באתר זה (מאוד) ועמוס (מאוד).
  • האתר מאוד מומלץ בכל עונות השנה – (בקיץ צריך להתכונן לחום), בחורף האתר פחות עמוס וחלקים מהאתר סגורים או לא פעילים אך מראה האגם הקפוא ולעיתים השלג שיורד במקום הופך את האתר לקסום לא פחות מתקופת הקיץ.

 

מידע שימושי למבקר בארמון הקיץ

  • שעות פעילות ומחירים:
    בחודשים אפריל – אוק’ – כניסה כ-30 CNY ושעות הפתיחה הן: 6:30-18:00.
    בחודשים נוב’ – מרס – כניסה כ-20 CNY ושעות הפעילות הן: 07:00 – 17:00.

הגעה לארמון הקיץ:

  • ברכבת – קו 4 ברכבת התחתית . לשער המזרחי – לרדת בתחנת שיואן, לשער המערבי – לרדת בתחנת בייגונגמן.
  • באוטובוס
    • קווים 209, 330, 331, 332, 346, 394, 579, 601, 608, 683, 696, 718 לשער המזרחי.
    • קווים 303, 330, 331, 346, 375, 384, 498, 563, 601, 608, 683, 696, 697, 718 לשער הצפוני.
    • קווים 469, 539 לשער המערבי.
    • קווים 374, 437 לשער הדרומי.

 

[wpgmza id="21" cat="5" marker="3373" zoom="13"]